asdas
ცნობილი ადამიანები
კულინარიული შედევრები
კულინარიული შედევრები
კულინარიული შედევრები

2014-04-07 16:03:38



სალათა ათენი
მასალა:
მწვანე ლობიო – 50 გ
პომიდორი – 80 გ
ზეითუნის ზეთი – 50 გ
კარტოფილი – 2–3 ცალი
ზეთისხილი – 5–10 ცალი
ძმარი – 5 გ
კამა, ოხრახუში პილპილი და მარილი – გემოვნებით
მომზადება: პომიდორს კანი გააცალეთ და ოთხკუთხედებად დაჭერით. ლობიო დატეხეთ, ჩაყარეთ მარილწყალში, მოხარშეთ, გაწურეთ საწურზე და გააცივეთ.
კარტოფილი პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მოხარშეთ. პომიდორი და ლობიო ცალ–ცალკე შეაზავეთ ზეითუნის ზეთით, ძმრით, მარილითა და პილპილით.
სასალათეში ჩააწყვეთ მოხარშული კარტოფილი, მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში, გარშემო შემოუწყვეთ პომიდორი ლობიოსთან ერთად და მოაყარეთ კამა. მორთეთ ზეთისხილით.
შემწვარი სოკო ჩინურად
მასალა:
კარაქი – 20 გ
ნიორი – 2 კბილი
დაფქული კამა – 1 ჩ.კ.
დაფქული ქინძი – 1 ჩ.კ.
სოიას სოუსი – 1 ს.კ.
სახამებელი – 1 ს.კ.
სხვადასხვა ჯიშის სოკო – 750 გ
მშრალი თეთრი ღვინო – 2 ს.კ.
მწვანე ხახვი – 4 ძირი
დაჭრილი რეჰანი – 1/4 ჭიქა
დაჭრილი ოხრახუში – 2 ს.კ.
მარილი, პილპილი – გემოვნებით
მომზადება: ღრმა ტაფა გაახურეთ, ჩააგდეთ კარაქი და გაადნეთ. დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, კამა, ქინძი, მარილი, პილპილი, მოურიეთ და მოშუშეთ. შემდეგ ჩაუმატეთ სოკო და შუშეთ 3–4 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაასხით ღვინის, სოიას სოუსისა და ფქვილის ნაზავი და წამოადუღეთ. ნახევარი წუთი თავდახურული გააჩერეთ, ჩააყარეთ აკეპილი მწვანე ხახვი, ოხრახუში, რეჰანი, მოურიეთ და კერძიც მზადაა.
შემწვარი ვერმიშელი სინგაპურულად
მასალა:
ვერმიშელი – 150 გ
ლორი – 250გ
დარიჩინი – 2 ს.კ.
ნიორი – 2 კბილი
ხახვი – 1 თავი
ხის სოკო – 100 გ
მწვანე ბულგარული წიწაკა – 100 გ
სოიას სოუსი – 1 ს.კ.
მწვანე ხახვი – 4 ძირი
ზეთი, მარილი – გემოვნებით
მომზადება: ვერმიშელი მოხარშეთ, გადაიტანეთ საწურზე და დაწრიტეთ. გახურებულ ტაფაში ზეთი ჩაასხით და მასში პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ლორი შეწვით. მზა ლორი ცალკე თეფშზე გადაიტანეთ.
ტაფას ზეთი ჩაუმატეთ, ჩადეთ დაჭყლეტილი ნიორი, დარიჩინი და 1–2 წუთი შუშეთ. შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, სოკო, ბულგარული წიწაკა და საშუალო ცეცხლზე 2–3 წუთის განმავლობაში შუშეთ. შემწვარ ბოსტნეულს დაუმატეთ შემწვარი ლორი, 2 სუფრის კოვზი წყალი, ვერმიშელი, სოიას სოუსი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, მოურიეთ და კერძიც მზადაა.
ცხელი ბოსტნეულის სალათა
მასალა:
წითელი ხახვი – 1 თავი
წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
ნიორი – 2 კბილი
პომიდორი – 250 გ
ისპანახი – 150 გ
რეჰანი – 25 გ
ყველი ფეტა – 125 გ
სოიას სოუსი – 1 ს.კ.
მარილი, პილპილი – გემოვნებით
მომზადება: ტაფაში ზეთი ჩაასხით, ჩაყარეთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი, კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, აკეპილი ნიორი და 2 წუთი შუშეთ. დაუმატეთ ოთხად გაჭრილი პომიდვრები, ისპანახი, რეჰანი, შეაზავეთ სოიას სოუსით, მარილით, პილპილით და შუშეთ მაღალ ცეცხლზე 3–4 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაიტანეთ თეფშზე და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
მარწყვის სალათა ისპანახით
მასალა:
ისპანახი – 2 კონა
მარწყვი – 5 ჭიქა
ზეთი – 1/2 ჭიქა
ძმარი – 1/4 ჭიქა
შაქარი – 1/2 ჭიქა
წიწაკა – 1/4 ჩ.კ.
ქუნჯუტის თესლი – 2 ს.კ.
ყაყაჩოს თესლი – 1 ს.კ.
მომზადება: ისპანახი გარეცხეთ, შეაშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, შემდეგ ხელით დააქუცმაცეთ. მარწყვები ორად გაჭერით და ისპანახთან ერთად სასალათეში მოათავსეთ. ცალკე ჯამში შეურიეთ ზეთი, ძმარი, შაქარი, წიწაკა, ქუნჯუტისა და ყაყაჩოს თესლი. ეს მასა მარწყვსა და ისპანახს მოასხით, მოურიეთ და სალათაც მზადაა.


სიახლეები
დღის სიახლეები
რა მოსწონთ თქვენ მეგობრებს

Alternative content

1522672
1522872 online